Select Page

Pogledajte arhivu svih naših do sada održanih konferencija.

Konferencije iz 2016.

Higher Education Institutions Conference 2016

HEIC 2016 – konferencija o upravljanju u visokom obrazovanju okupila je znanstvenike i stručnjake iz cijeloga svijeta koji su tijekom dva dana u Splitu (12. i 13. svibnja 2016.) raspravljali o konkurentnosti i inovacijama te o AACSB standardima i praksama najboljih poslovnih škola i sveučilišta u svijetu u čijih se 5% nalazi i Zagrebačka škola ekonomije i managementa, lider u poslovnom obrazovanju.
Cilj konferencije bio je pokretanje rasprave o aktualnim temama u visokom obrazovanju:

1. Inovacija kao pokretač strateške konkurentnosti
2. Inovativni financijski modeli
3. Inovativne metode učenja i tehnologije
4. Inovacije na tržištu rada

Neki od govornika koji su govorili na konferenciji su:

• Thomas R. Robinson, Predsjednik i izvršni direktor AACSB International-a
• Timothy S. Mescon, Izvršni direktor za Europu, Bliski istok i Afriku (EMEA) za AACSB International
• Sue Cox, zamjenica predsjednika EFMD-a
• Wilfried Vanhonacker, Gostujući profesor Marketinga, bivši dekan CEIBS-a I SKOLKOVO-a
• James Uhomoibhi, Gostujući profesor tehnologije znanosti i studije okoliša na The Open University, Tanzanija

Fotografije

HEIC2016

 

New Europe Business Forum

New Europe Business Forum je međunarodni skup koje se u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa održao 19. i 20. svibnja 2016. u prostorima ZŠEM-a i u Muzičkoj akademiji uz potporu partnera – BNP Paribas, Barclaysa i KPMG-a.

Skup je otvorio ministar financija RH dr. Zdravko Marić, a zanimljive govornike je moderirao prodekan dr. Mato Njavro. Cilj Foruma je jedanput godišnje u Zagrebu okupiti svjetske lidere iz različitih područja (biznisa, politike, znanosti, sporta i umjetnosti) te ih približiti hrvatskoj poslovnoj zajednici, ali i izvrsnim studentima iz Hrvatske i svijeta kojih je ove godine bilo preko stotinu. NEBF je mjesto za razmjenu progresivnih ideja koje preispituju status quo način razmišljanja.

Glavna tema ovogodišnjeg Foruma bila je: Veličina nije važna – Kako se male zemlje uspješno natječu u globaliziranoj ekonomiji?

A renomirani govornici poput Georgea Yea, Artura Brisa, Petea Radovicha, Valentine Antill i ostalih raspravljali su o tome

– mogu li se male zemlje bez prirodnih resursa uspješno natjecati u današnjem globaliziranom svijetu
– koje ekonomske i socijalne politike stoje iza nekih od najuspješnijih malih država na svijetu
– koja je uloga države u uspjehu malih zemalja
– koja je uloga privatnog sektora u uspjehu malih zemalja

Forum su popratile sve nacionalne televizije u središnjim informativnim emisijama, a zabilježen je i datum sljedećeg susreta – 19. svibnja 2017. godine.

Fotografije

Dnevnik.hr

Jutarnji list

Poslovni dnevnik

nebf.eu

Konferencije iz 2015.

ICEE2015: 19. INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING EDUCATION “NEW TECHNOLOGIES AND INNOVATION IN EDUCATION FOR GLOBAL BUSINESS”

Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizator je 19th International Conference of Engineering Education – ICEE 2015, koja se održavala od 20. do 24. srpnja 2015. godine u Zagrebu. Suorganizator ovog reprezentativnog međunarodnog događaja je iNEER (International Network for Engineering Education and Research), glavni je pokrovitelj Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a partner Tehničko Veleučilište u Zagrebu.

Znanstvenici sa Zagrebačke Škole Ekonomije i Managementa dugi niz godina aktivno sudjeluju u radu iNEER-a, a ove su godine imali prigodu svoje međunarodne kolege ugostiti u Zagrebu. Što se tiče doprinosa tehničkoj znanosti, ZŠEM je vodeći poslovni fakultet u Hrvatskoj u primjeni e-learninga kojega sustavno koristi i razvija od svog osnutka te rezultate i mogućnosti primjene opisuje u znanstvenim radovima.

Organizacijom inženjerske konferencije na ovaj način i Hrvatska promovira svoj potencijal okupljanja relevantnih svjetskih znanstvenika koji su posvećeni ovoj vrlo značajnoj temi koja utječe na razvoj raznih novih tehnologija. ICEE 2015 je nesumnjivo prilika da svi zainteresirani za spoznaju i prihvaćanje inovacija u tehničkim znanostima, ravnopravno i interaktivno sudjeluju u radu te afirmiraju teme kojima se bave na međunarodnoj razini.

Glavni govornici na konferenciji ICEE 2015 su bili dr. sc. Siniša Krajnović, potpredsjednik i voditelj razvoja Unit Radio u Ericssonu, profesor na ZŠEM-u i programski direktor diplomskog studija General MBA na ZŠEM-u te dr. sc. Krishna Saraswart koji dolazi sa Sveučilišta Stanford. Potonji je govornik predstavio rad pod naslovom „What makes Silicon Valley and Stanford University Tick“. Govornicima se pridružio i poznati dr. sc. Petar Jandrić profesor sa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Izvrsni govornici, relevantne teme, dinamičan okrugli stol i inovativna izlaganja u tri paralelne sesije, kroz tri radna dana konferencije, dokazali su kako ZŠEM zna i može okupiti svjetsku inženjersku elitu i generirati nova znanja i inovacije.

Foto album

Konferencije iz 2014.

Održana treća ZŠEM-ova godišnja financijska konferencija

Treća međunarodna financijska konferencija Zagrebačke škole ekonomije i managementa pod nazivom “Emerging Markets After the Quantitative Easing” održana je u Zagrebu 23. svibnja. Svjetska financijska elita diskutirala je o globalnim makroekonomskim trendovima, razvoju regionalnog tržišta kapitala kao i o investicijskim mogućnostima u okolnostima globalnog gospodarstva. Konferenciju je otvorio dr.sc. Mato Njavro nakon čega su se nastavila nizati predavanja i okrugli stolovi, počevši s Alastairom Newtonom iz Nomure, Christianom Kellerom iz Barclaysa, Piotrom Kowalskim iz Fitcha te ostalim uvaženim govornicima. O odjeku u medijima pročitajte na sljedećim poveznicama.

Foto album

liderpress.hr

poslovni.hr

Lider

Večernji list

Poslovni dnevnik

Poslovni dnevnik

banka.hr

najnovijevijesti.net

croportal.net

limun.hr

 

Održan HEIC2014

U organizaciji ZŠEM-a, ZŠEM Poslovne Akademije i Agencije za znanost i visoko obrazovanje, 8. i 9. svibnja je u Dubrovniku održana konferencija o upravljanju u visokom obrazovanju – HEIC 2014. Konferencija je okupila vodeće svjetske stručnjake iz područja visokog obrazovanja s prestižnih sveučilišta te predstavnike iz samoga vrha međunarodne neprofitne udruge AACSB International. Sudionici iz desetak zemalja raspravljali su o temama iz područja visokog obrazovanja poput: održivog razvoja sustava visokog obrazovanja u okruženju podložnom čestim promjenama, strateškog vodstva, tehnološkog razvoja i održivog financiranja te predložili smjernice k unapređenju obrazovanja u skladu sa svjetskim standardima.

Slobodna Dalmacija

Foto album

Konferencije iz 2013.

Održana konferencija: ICORIA, 2013

Od 27. do 29. lipnja na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa održana je 12. po redu International Conference on Research in Advertising (ICORIA), pod pokroviteljstvom European Advertising Academy. Predsjednica organizacijskog odbora konferencije i conference chair, mr. sc. Ivana Bušljeta Banks, predavač je na Katedri za marketing i komunikacije ZŠEM-a. Tijekom tri dana konferencije, 105 vrhunskih svjetskih i europskih znanstvenika iz područja marketinga, oglašavanja, marketinških komunikacija i ponašanja potrošača prisustvovalo je plenarnom predavanju koje je održao prof. dr. sc. Sanjay Putrevu sa State University of New York at Albany, te prezentiralo svoje znastvene radove i sudjelovalo u diskusijama u 24 paralelne sekcije.

Foto album

 

Održana konferencija: ”Redesigning Global and Regional Finance”

U četvrtak 25. travnja na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa je održana druga godišnja financijska konferencija, pod naslovom ”Redesigning Global and Regional Finance”, u organizaciji ZŠEM-a i ZŠEM Poslovne akademije. Konferencija je ove godine privukla vise od 250 sudionika iz Hrvatske i regije te je privukla pažnju međunarodnih kompanija, uključujući Bloomberg, Barclays i Nomura koji su podržali konferenciju kroz sponzorstva. Uz navedene međunarodne kompanije, konferenciju su sponzorirale i Privredna Banka Zagreb, Splitska Banka i Raiffeisen Banka.

Neki od govornika na ZŠEM-ovoj financijskoj konferenciji bili su: Richard Koo (glavni ekonomist na Nomura Research Institute), Michael Xuereb (Malta Financial Services Authority), dr. Ludwik Sobolewski (bivši predsjednik Uprave Varšavske burze) i Andrea Anselmetti (Managing Director, Head of FX Distribution, Europe, Barclays). Kompletan popis govornika možete pronaći ovdje.

Ovaj događaj okupio je više od 200 financijskih stručnjaka iz najvećih svjetskih i domaćih financijskih institucija uključujući: Barclays, Bloomberg, Nomura, Deutsche Bank, Erste Group, Raiffeisen Bank, Privrednu banku Zagreb, Hrvatsku narodnu banku, Zagrebačke banke, Zagrebačku burzu i mnoge druge.

Događaj je snažno medijski popraćen, čime je Zagrebačka škola ekonomije i managementa još jednom potvrdila svoj status institucije koja pridonosi dijalogu o najnovijim trendovima na domaćim i stranim financijskim tržištima.

Više o konferenciji možete pronaći na www.financije.net

Foto album

 

Održana konferencija: „Quality & Governance in Higher Education“

Dubrovnik, 6. i 7. lipnja 2013.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, zajedno sa ZŠEM Poslovnom akademijom i Agencijom za znanost i visoko obrazovanje, organizirala je konferenciju pod nazivom Higher Education Institutions Conference, čiji je cilj bio okupiti vodeće ljude visokoobrazovnih institucija iz Hrvatske i regije. Tema ove konferencije bila je Quality & Governance in Higher Education.

Foto galerija

Među cijenjenim i uglednim govornicima koji su se obratili prisutnima ubrajamo Lucienne Mochel, dr. sc. Robert D. Reid i dr. sc. Kjell Knudsen (AACSB International), dr. sc.  Dušan Mramor (dekan, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani), dr. sc. Witold Bielecki (rektor, Sveučilište Kozminski), te dekan ZŠEM-a dr. sc. Đuro Njavro, prodekanica dr. sc. Maja Martinović, te mnogi drugi. Cijeli popis govornika možete pronaći ovdje.

Ova konferencija predstavlja prvi događaj ove vrste u Hrvatskoj. U vremenima u kojima poslovno obrazovanja sve više dobiva na značaju zbog izazova s kojima se susrećemo u svjetskom gospodarstvu. Prisutni su razgovarali o važnosti akreditacije ne samo kao znak stakeholderima kako neke institucije  zadovoljavaju svjetske standarde kvalitete, već i kao sredstvo pomoću kojeg  neka institucija može težiti kontinuiranom poboljšanju svojih obrazovnih programa i usluga.  Kako je Zagrebačka škola ekonomije i managementa nedavno postala prvom  poslovnom  školom  u Hrvatskoj koja posjeduje najprestižniju svjetsku poslovnu akreditaciju AACSB-a,  ova konferencija predstavljala je priliku u kojoj su predstavnici drugih ekonomskih fakulteta i poslovnih škola u Hrvatskoj mogli usvajati znanja i primati savjete od najbolje hrvatske poslovne škole o tome kako krenuti na dugi put prema akreditaciji.

www.heic2013.com

ZŠEM Poslovna akademija d.o.o. 12. rujna 2017. godine u Splitu organizira seminar "MANAGING SELLING TEAMS“ pod vodstvom mr. sc. Bob Policha, P&G. Mr. sc. Bob Polich radio je 34 godine za Procter & Gamble na pozicijama regionalnog direktora prodaje, izvršnog direktora maloprodaje, Category Managera te je bio i član tima za intervjue i zapošljavanje na P&G učilištu. Vodio je prodajne timove prilikom lansiranja proizvoda poput: Pringles, Always, Gillette, Pampers, Head&Shoulders, Pantene i mnogih drugih.

Cilj ovog seminara je razumijeti koncept USLUŽNOG VOĐENJA i primijeniti ga na upravljanje prodajnim timovima. Naučit ćete kako voditi druge, motivirati ih prema uspjehu te shvatiti važnost značenja top behavior. Također, naučit ćete važnost pravovremenog komuniciranja, postavljanja prioriteta, utjecanja na individualne timske snage te u čemu se krije važnost odvajanja vremena za upoznavanje svog tima.

Što čini dobrog prodajnog managera? Jeste li rođeni ovakvi ili to može biti Vaša stečena vještina? Postaju li timovi efikasniji ukoliko su članovi i međusobni prijatelji? Seminar će dati odgovore na ova i brojna druga pitanja kroz različite case-studije, videe, igranje uloga, grupne vježbe te grupnu diskusiju tijekom cijelog seminara.

POLAZNICI ĆE NAUČITI:

• Na što treba obratiti pozornost prilikom pregledavanja životopisa, kako efektivno intervjuirati kandidate i kako pročitati neverbalne znakove prilikom razgovora uživo
• Što je ključ za uspješno upravljanje prodajnim timovima
• Važnost programa individualnog prepoznavanja (treninzi i mentorstvo)
• Važnost osobnog vodstva koje uključuje vođenje i upravljanje

Više informacija možete dobiti:
http://www.zsem.hr/hr/business-academy/otvoreni-seminari/seminar-managing-selling-teams-split/

Online prijave:
http://www.zsem.hr/hr/akademija-online-prijava/
... više..manje..

Seminar: Managing selling teams - Split

September 12, 2017, 9:00am - September 12, 2017, 9:30am

ZŠEM Poslovna akademija d.o.o. 12. rujna 2017. godine u Splitu organizira seminar "MANAGING SELLING...

View on Facebook

Share This

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close