Select Page

Ovim kolegijem student će se upoznati s temeljima hrvatskoga jezika. Ne samo da će svladati temeljna glagolska vremena kojima se izriču sadašnjost, budućnost i prošlost, već će se iz prve ruke upoznati s posebnostima hrvatskoga jezika i kulture te usvojiti bogat rječnik.

Cilj kolegija bit će ostvaren ako student/-ica pobijedi nesigurnost i strah pristupanja drugima na hrvatskom jeziku, bilo to pisano ili usmeno. Ovo je tek početak – prvi stupanj, odnosno korak – ali otvorenim, pozitivnim i aktivnim pristupom u savladavanju pogrješaka te strpljivim usavršavanjem vlastitih „hrvatskih“ vještina, polaznik će se neizmjerno obogatiti. Ovaj kolegiji kani biti odskočna daska prema samostalnijem i trajnijem usavršavanju hrvatskog jezika.

Opći ciljevi kolegija su da polaznik usvoji vještinu prezentacije i komunikacije na hrvatskom jeziku te da tako postane učinkovit komunikator. Upoznajući hrvatsku kulturu, jezik i mentalitet, student/-ica će zadobiti i neophodnu sposobnost prilagodbe za poslovanje.
Na kraju nastave polaznici bi trebali razumjeti poznate riječi i osnovne fraze koje se odnose na njih, obitelj i neposrednu konkretnu okolinu ako sugovornik govori polako i razgovijetno. Trebao bi razumjeti značenja jednostavnih i čestih fraza te bi trebao postavljati pitanja i odgovarati na jednostavna pitanja o dobro poznatim temama ili zadovoljiti svoje neposredne potrebe.

Primaran cilj:
Osposobiti polaznika za osnovno komuniciranje na hrvatskom jeziku. Omogućiti mu čvrste temelje i saznanja da bi mogao i sam nastaviti s učenjem i usavršavanjem jezika.   

 PROMO VIDEO

Newsletter

Share This

Posjetom ovoj stranici i nastavkom korištenja stranice pristajete na korištenje kolačića. više informacija

Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookie/kolačić). Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Zatvori