Select Page

Zagrebačka škola ekonomije i managementa započela je s radom u rujnu 2002. godine, upisom prve generacije studenata. No, taj je početak zapravo bio kulminacija dugogodišnjeg rada pojedinaca, koji su imali cilj dovesti najbolje prakse svjetskih poslovnih škola u Hrvatsku te stvoriti poslovnu školu koja bi bila rasadnik talentiranih poslovnih ljudi i izvor komparativne prednosti Hrvatske u novim okvirima tržišnog natjecanja. Između tih zaslužnih pojedinaca valja izdvojiti pokojnog Josipa Bombellesa, professora emeritusa ekonomije sa Sveučilišta John Carroll u američkom Clevelandu. Veliki domoljub i potomak aristokratske obitelji bio je prvi i doživotni predsjednik Upravnog i Programskog vijeća ZŠEM-a, nesebično mu posvetivši sve svoje znanje i energiju, brinući se da stasa u jednu od najboljih poslovnih obrazovnih institucija.

2002. godine ZŠEM upisuje prvu generaciju od stotinjak studenata na preddiplomskom studiju ekonomije i menadžmenta .

2004. godine ZŠEM postaje prva poslovna škola u Hrvatskoj koja je primljena u elitno društvo članica AACSB-a (Association to Advance Collegiate Schools of Business), najuglednije svjetske udruge za međunarodno akreditiranje poslovnih škola i ekonomskih fakulteta. ZŠEM ovime dokazuje međunarodne standarde izvrsnosti u poslovnom obrazovanju. 

2007. godine stasa prva generacija diplomanata ZŠEM-a. Alumniji iz te generacije još su uvijek u kontaktu sa Školom preko Career Centra te aktivno sudjeluju u njezinom životu. 

2008. godine Eduniversal po prvi puta proglašava Zagrebačku školu ekonomije i managementa najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj. ZŠEM ovu titulu, koja se dodjeljuje svake godine, još uvijek s ponosom drži, ostavljajući tako iza sebe sve druge hrvatske poslovne škole i ekonomske fakultete. 

2011. godine Eduniversal uvrštava  ZŠEM-ove MBA specijalizacije među 200 najboljih na svijetu, dok specijalizaciju iz Kvantitativnih financija uvrštava među 100 najboljih na svijetu.

2012. godine ZŠEM je po prvi puta posjetio Predsjednik Republike Hrvatske te Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, kao i Guverner HNB-a. ZŠEM vrlo često posjećuju ugledne osobe iz društvenog, poslovnog i političkog života kako iz Hrvatske tako i iz cijelog svijeta u okviru naših nastojanja za unaprjeđenjem dijaloga u zajednici.

2013. godina ostat će zapamćena po velikom međunarodnom uspjehu ZŠEM-a i njegovom etabliranju na svjetskoj akademskoj sceni. Naime, ZŠEM je u lipnju iste godine stekao AACSB akreditaciju koja ga svrstava među 5% najprestižnijih poslovnih škola i sveučilišta u svijetu, primjerice Harvard, Yale, Columbia, St. Gallen. ZŠEM je u kratkom vremenu prešao veliki put. Ipak, izazovi se nastavljaju, a ZŠEM je spreman na njih odgovoriti zahvaljujući pri tom svim svojim studentima, profesorima, suradnicima, zaposlenicima i prijateljima iz zajednice na aktivnoj ulozi u životu Škole bez čije podrške ne bi bio najbolji.

2014. godine ZŠEM pokreće preddiplomski studij – Poslovno pravo i ekonomija.

2015. godine Eduniversal je na Harvardu ZŠEM-u dodijelio nagradu u kategoriji 4 Palme te ga proglasio najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj sa značajnim međunarodnim utjecajem. Iste godine ZŠEM pokreće preddiplomski studij – Poslovna matematika i ekonomija.

2016. godine ZŠEM nastavlja s aktivnostima internacionalizacije Škole te upisuje rekordan broj stranih studenata za hrvatske prilike. Od osnutka pa sve do danas na ZŠEM-u je u sklopu međunarodne razmjene sudjelovalo više od 1700 studenata. 


Pratite nas na Twitteru

Estudia tu Maestría en Croacia 🇭🇷
Echa un vistazo a los programas de #beca que tenemos para @ZSEM_Zagreb https://t.co/SCUnbgDhR2

Yesterday #Infobip participated in 12th Student future day at Zagreb School of Economics and Management (@ZSEM_Zagreb). 🎓

Everything is ready for the 12th Student Future Day! #zsem #CareerFair

Load More...
Share This

Posjetom ovoj stranici i nastavkom korištenja stranice pristajete na korištenje kolačića. više informacija

Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookie/kolačić). Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Zatvori