Select Page

Preddiplomski studij: poslovno pravo i ekonomija

240 ECTS

 

Koncept preddiplomskog studija prava i ekonomije

S obzirom na potrebe tržišta oblikovan je novi preddiplomski studij poslovnog prava i ekonomije koji priprema studente za uspješno snalaženje u današnjem poslovnom svijetu kroz tri područja: poslovno pravo, poslovnu administraciju i ekonomiju.

Prednosti preddiplomskog studija prava i ekonomije

Ako trenutno razmišljate o željenom studijskom programu i želite pravno-ekonomsko visoko obrazovanje, preddiplomski studij Poslovnog prava i ekonomije Zagrebačke škole ekonomije i managementa je stvoren upravo za vas.

Znanja i vještine koje ćete steći studirajući na ZŠEM-u će vas savršeno pripremiti za uspješnu poslovnu karijeru u malim i srednjim tvrtkama, regulatornim agencijama, u bankama, udrugama, obrtima, javnoj upravi, agencijama, servisima ako je to vaš izabrani put.

Naše dodatne usluge poput Career centra će vam služiti dugo nakon završetka studija, a naš program međunarodne razmjene će vam proširiti obzore. U izravnoj interakciji s vašim profesorima na predavanjima i vježbama usvajat ćete praktična znanja iz svakodnevnih poslovnih situacija, uz već uspostavljenu teoriju.

Ishodi studija

Završetkom preddiplomskog stručnog studija prava i ekonomije stječete specifična znanja i vještine, a naučit ćete kako:

  • Objasniti i protumačiti ustroj i funkcioniranje hrvatskog i europskog pravnog sustava,
  • Prepoznati i povezati pravni i ekonomski aspekt u sagledavanju cjeline društvenih igospodarskih odnosa;
  • Prepoznati i primijeniti financijske teorije, analize, izvješća i tržišta u poslovnoj praksi;
  • Organizirati, provesti i primijeniti statističke analize podataka uprocesu odlučivanja u organizacijama;
  • Prepoznati i primijeniti informacijske tehnologije na pravnu regulativu (i obratno), na strukturu i procese organizacija i ekonomija, te  na uloge i tehnike menadžmenta;
  • Identificirati domaće i globalno ekonomsko i pravno okruženje organizacija;

Usvajat ćete sustav vrijednosti koji naglašava odgovorno poslovno ponašanje. ZŠEM nastoji prenijeti svakom studentu vrijednosti i brigu za etičko poslovanje. U današnjem svijetu, poslovni uspjeh više se ne može ostvariti, ako se istovremeno zanemaruje okruženje poslovanja.

Ja sam Katarina Gashi, druga sam godina Poslovnog prava i ekonomije. Osnovnoškolsko obrazovanje stekla sam u malom mjestu Kistanju kraj Knina. Kako su apetiti rasli tako je i moja želja za školovanjem, pa sam srednju ekonomsku školu završila u Zadru, gradu predivne povijesti, a nadam se i budućnosti. Kao što vidite uvijek sam bila uz more i dolazak u metropolu je za mene bio jako veliki korak. ZSEM je upravo bio razlog da se kompletno odvojim od svojih prijatelja, obitelji​, ma svega što sam do te dobi imala. Danas na ZŠEM-u gdje sam upoznala predivne mentore koji su me iz dana u dan iz semestra u semestar vodili naprijed, vidim kompletno svoju budućnost. Pri odabiru smjera vodila sam se onime što već znam (ekonomija) i želim usavršiti, ali i onime što mi je potpuno bilo strano (poslovno pravo), a na tržištu od velike koristi.

Katarina Gashi

Nakon završetka srednje škole nisam bio u potpunosti siguran koji bih fakultet upisao i čime bih se u životu zaista bavio, međutim pravo i ekonomiju oduvijek sam smatrao kao iznimno zanimljiva i široka područja za rad i napredovanje. Prije odabira fakulteta čuo sam brojne uspješne priče i izvrsne reference Zagrebačke škole ekonomije i managementa te sam nakon istraživanja i detaljnog razmatranja svih opcija odlučio izabrati njihov preddiplomski studij poslovnog prava i ekonomije, a sada sam već treća godina i zadovoljan sam svojim odabirom. Kroz taj multidisciplinarni studij, uz profesore koji su eminentni stručnjaci za područja prava, ekonomije i drugih društvenih znanosti te razne dodatne aktivnosti i case studyje, puno lakše svladavam opsežnu teoriju i pronalazim put primjene tog znanja u praksi. Također, na ZŠEM-u sam već na drugoj godini dobio priliku steći radno iskustvo radeći u odjelu marketinga i kao demonstrator iz engleskog jezika. Smatram da ZŠEM ima veliku ulogu u mojem poslovnom, ali i u društvenom životu jer uz sve djelatnike i osobe zadužene za pomoć studentima u njihovom uspjehu, upoznao sam ambiciozne i vrlo različite ljude iz raznih dijelova svijeta s kojima nerijetko pričam i planiram nove poslovne i društvene pothvate.

David Pranjić

Smjer poslovnog prava i ekonomije odličan je izbor jer spaja dva vrlo dinamična i zanimljiva područja. S obzirom na to da se u današnjem poslovnom svijetu sve vise traže interdisciplinarne vještine i znanja smatram da je odabir studija poslovnog prava i ekonomije izvrstan izbor za mene.

Janko Brlečić

Share This