Select Page

Student Future Day projekt je kojeg su pokrenuli studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa, s ciljem predstavljanja ZŠEM-a i njegovih studenata tvrtkama koje posluju u Hrvatskoj. S vremenom je ovaj projekt nadrastao predstavljanje i pretvorio se u jedan od najvažnijih događaja Škole, nastojeći  omogućiti tvrtkama kontinuirani pristup studentima ZŠEM-a kako bi među njima tvrtke pronašle najbolje kandidate za stalne i povremene poslove te studentske prakse.  

Student Future Day jedinstvena je prilika za Vas, dragi studenti da se predstavite svojim budućim poslodavcima i saznate mogućnosti za zaposlenje u preko dvadeset kompanija. Student Future Day organizira se svake godine u travnju.

Činjenice o Student Future Day-u:

  • SFD je projekt kojeg su pokrenuli studenti ZŠEM-a
  • Prvi SFD održan je 2006.  Uspješno se održava svake godine početkom travnja, već desetu godinu zaredom
  • Cilj SFD-a je upoznavanje, informiranje i suradnja studenata ZŠEM-a i poslovne zajednice u Hrvatskoj
  • Svake godine SFD broji preko 20 tvrtki sudionika iz različitih sektora, a posjećuju ga studenti svih godina preddiplomskog i diplomskog studija te ZŠEM-ova alumni zajednica.
  • SFD jedan je od najkvalitetnijih i najefikasnijih kanala regrutacije kandidata za povremene i stalne poslove te stručne prakse prema mišljenju studenata ZŠEM-a

Ovdje možete pogledati kako je bilo na 10. SFDu održanom 22.4.2015.

Tijekom svake akademske godine Career Centar organizira niz radionica planiranja karijere kojima je cilj  pripremiti studente za ulazak na tržište rad i dobivanje željenog posla ili stručne prakse.

Neke od radionica koje Career Centar organizira su:

  • Radionica pisanja životopisa i motivacijskog pisma
  • Strategija intervjuiranja i psihološka testiranja
  • Kako do stručne prakse/posla u inozemstvu
  • Dobivanje posla u institucijama Europske Unije
  • Career Game

Sve radionice su interaktivne te direktno primjenjive na tržište rada. Tako na primjer, na radionici pisanja životopisa studenti formiraju svoj životopis i molbu za posao, dok su nakon radionice intervjuiranja studenti spremni na razgovor za posao i testiranje koje može biti dio selekcijskog procesa prilikom zaposlenja.

Informacije i termine radionica možete vidjeti na  Blackboradu.

Individualne konzultacije namijenjene su svim studentima ZŠEM-a kojima je potrebno profesionalno usmjerenje ili pomoć oko planiranja karijere. Cilj konzultacija je pomoći studentima  kako bi prema vlastitim preferencijama procijenili koje su najbolje mogućnosti za njihov individualni plan karijere.

Sa studentima polazimo osnove za početak planiranja karijere te se obično na sastanku dogovaraju opcije za slijedeće aktivnosti. Na konzultacijama se obrađuje opća tematika planiranja karijere te neke od slijedećih tema: pisanje i savjeti za životopis, motivacijska pisma, pisma preporuke,  smjernice o planovima za buduću karijeru, stručna praksa, opis poslova za ekonomiste i kompetencije.

Share This

Posjetom ovoj stranici i nastavkom korištenja stranice pristajete na korištenje kolačića. više informacija

Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookie/kolačić). Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Zatvori