Usluge za tvrtke - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Usluge za tvrtke

Cilj Career centra je dugoročna individualna suradnja s tvrtkama na procesima stručne prakse i regrutacije mladih budućih zaposlenika prema preferencijama i individualnim ciljevima tvrtke. Na taj način želimo naglasiti osobni i pristup, dostupnost i čvrstu podršku managementa ZŠEM-a u svim našim poslovnim odnosima s poslodavcima. Career centar surađuje s nekim od najvećih hrvatskih kompanija, ali i sa srednjim i malim tvrtkama kroz posredovanje u zapošljavanju i pronalasku stručnih praksi studenata i diplomanata ZŠEM-a.

Glavne djelatnosti Career centra su planiranje karijere i samoprocjena studenata, profesionalna orijentacija i tržišna potražnja, zapošljavanje i potražnja zaposlenja, stručne prakse, suradnja s tvrtkama kako bi povećali korporacijski profil regrutiranjem studenata ZŠEM-a, razvijanjem postojećih stručnih praksi te uvođenjem mladih kadrova u poslovne aktivnosti.

Činjenice o studentima ZŠEM-a?

  • Svaki student ima obaveznu stručnu praksu tijekom četverogodišnjeg studija.
  • Približno 20 studenata ZŠEM-a je u prošloj akademskoj godini svoju praksu obavilo u internacionalnim tvrtkama u inozemstvu.
  • Preko 25% studenata odlazi na međunarodnu razmjenu na jedno od 150 partnerskih sveučilišta.
  • ZŠEM-ovi studenti svake godine studiraju s preko 300 međunarodnih studenata iz cijelog svijeta.
  • Više od 40% studenata ZŠEM-a zapošljava se već tijekom studija.
  • Studenti ZŠEM-a ne uče samo na predavanjima. Aktivni su na brojnim gostujućim predavanjima i konferencijama u organizaciji Škole i ostalih institucija, te u studentskim natjecanjima.
  • Studenti ZŠEM-a aktivno sudjeluju u organizaciji i radu Studentskog zbora, Studentskog financijskog i investicijskog kluba, konzalting kluba – NEXT Junior Entreprise-a, Sportske studentske udruge, Novinarskog kluba,  IT kluba
  • Studenti ZŠEM-a imaju stalnu potporu Career centra koji im pomaže i educira ih o pisanju životopisa i motivacijskih pisama te ih priprema za razgovore za posao. Usluge Career centra dostupne su svim studentima, uključujući i alumni zajednicu.

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista