Stručne prakse - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Stručne prakse

Studentska praksa

Jedna od nastavnih obaveza ZŠEM-a je i provođenje Studentske prakse u ljetnim mjesecima nakon druge i treće godine studija, u trajanju od četiri tjedna (najmanje 160 radnih sati). Tvrtku u kojoj student želi odraditi praksu može pronaći osobno ili uz pomoć Career centra ZŠEM-a.

Obrazovni cilj stručne prakse je pripremiti i osposobiti studente za situacije praktičnog djelovanja. Kroz studentski rad se studenti upoznaju s trendovima i strategijom poslovanja te stječu i primjenjuju nova znanja i profesionalne vještine te radne navike.

Internship

ZŠEM pruža mogućnost obavljanja studentske prakse u inozemstvu, što čini konkurentsku prednost svakog studenta. Internship programi najčešće traju od tri mjeseca do čak godinu dana, te su odlično iskustvo za kasnije stalno zaposlenje. U potpunosti su prilagođeni međunarodnim studentima završnih godina, apsolventima i diplomantima kao prvo radno iskustvo te pružaju brojne mogućnosti za profesionalno usavršavanje. I ove godine za studente su pripremljene brojne mogućnosti, ponude za prakse u inozemstvu, konzultacije i radionice unutar rada Career centra.

Dokumentacija za stručne prakse

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

Najbolja poslovna škola u Hrvatskoj

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista