Cilj mi je otvoriti vlastiti računovodstveni servis - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Povratak

Cilj mi je otvoriti vlastiti računovodstveni servis

Studentica sam MBA programa Zagrebačke škole ekonomije i managementa, smjera računovodstva, revizije i poreza. Uz obveze koje zahtjeva MBA program, uspješno obavljam poslove Career centra, pod vodstvom gospodina Ivana Pemića. Prihvatila sam i posao Katedre za financije i računovodstvo te time postala dio tima predavača računovodstva za managere, kolegija kojeg pohađaju studenti preddiplomskog studija.

Moj interes za ZŠEM, po završetku srednje ekonomske škole, pobudila je prezentacija studenata ZŠEM-a. Konačno, sam odabir fakulteta je bio veoma jednostavan, uzimajući u obzir afinitet za područje ekonomije i činjenicu da je ZŠEM visoko priznata poslovna škola kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu.  Visoko kvalitetna predavanja, stručnost profesora te njihova posvećenost studentima radom u malim grupama, učinili su me konkuretnom na tržištu rada.

Ono što bi htjela istaknuti je obvezna stručna praksa tijekom preddiplomskog studija. To je bio moj prvi izazov, ali ujedno i korak naprijed prema ulasku u poslovni svijet. Stručnu praksu odradila sam u računovodstvenom servisu „Računoservis“ tijekom  kojeg sam obavljala ne samo administrativne poslove, nego i knjiženja ulaznih i izlaznih računa, sastavljanje PDV obrazaca, kao i evidencije materijala. Moj rad nije težio samo ispunjenju nastavne obveze, nego i proširivanju znanja, stoga sam praksu odrađivala 4 godine tijekom ljetnih praznika.

ZŠEM nudi mogućnost sudjelovanja u brojnim projektima, od kojih bih istaknula dva najvažnija tijekom mog studiranja na preddiplomskom studiju. Prilika za sudjelovanje na prvom projektu pružena mi je na trećoj godini u sklopu kolegija „Upravljanje marketingom“ u kojem sam radila marketinški plan povećanja prodaje proizvoda PIKO, tvrtke „PIK Vrbovec“. Na prvi pogled učinilo se kao veoma lagan zadatak, ali ispostavilo se suprotno. Činjenica je da izvrsno obavljen zadatak u svojoj podlozi krije mnogo rada i truda. Sam rad na projektu trajao je 3 mjeseca. Cilj je ostvaren. Tim je svrstan u top 5 najboljih projekata, a samim tim prezentacija je predstavljena marketinškim stručnjacima PIK Vrbovca.

Drugi projekt, ujedno i jedan od većih projekata i događanja na ZŠEM-u, je Student Future Day. Cilj SFD-a je upoznavanje i suradnja studenata ZŠEM-a s poslovnom zajednicom u Hrvatskoj. Moja uloga kao ambasadora na sajmu karijera, istaknula me pred poslovnom zajednicom i obogatila me za još jedno studentsko iskustvo. Sudjelovanje na speed datingu, razgovoru s predstavnicima tvrtki, u sklopu SFD-a, omogućilo mi je bolju pripremu za buduće poslovne prilike, ukazajući mi na moguća poboljšanja elemenata za razgovor za posao. Career centar je prepoznao moju angažiranost u ulozi ambasadora na SFD-u, zaposlio me kao asistenta te danas imam ključnu ulogu u organizaciji ovogodišnjeg SFD-a.

Htjela bih istaknuti i sudjelovanje na natjecanju „Loreal Brandstorm 2016“ kojeg je mentorirala profesorica Ana Kuštrak Korper. Tročlani tim radio je na povećanju prodaje „La roche posay“ linije proizvoda. Osim sekundarnog istraživanja, osobno smo posjećivali fararmaceutske poslovnice te analizirali prodaju u odnosu na konkurenciju.

Obogaćena praktičnim i teorijskim znanjem, po završetku studija cilj mi je otvoriti vlastiti računovodstveni servis. Želim vam poručiti da slijedite svoje snove, radite posao koji volite i samo je nebo granica!

 

Daliborka Zovko

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

Najbolja poslovna škola u Hrvatskoj

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista