Strah je dobra stvar - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Povratak

Strah je dobra stvar

If you’re not scared, you’re not doing it right.

Dok pišem ovaj tekst prisjećam se trenutka kad sam prvi put sjela u neobične stolice predavaonice ZŠEM-a s predosjećajem kako me čeka jedno posve novo iskustvo studiranja. Danas sa sigurnošću mogu reći da su gotovo sva moja očekivanja nadmašena.

Na ZŠEM sam došla kao prijelaznik s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i od trenutka prelaska moje studiranje je poprimilo novu dimenziju. Novi predmeti s kojima sam se susrela na ZŠEM-u za koje nisam mislila da ću ikad slušati na studiju ekonomije i managementa su bili prva stvar koja me iznenadila. Ono što me nastavilo oduševljavati je organizacija predavanja, syllabusi i odnos profesora prema studentima. Sve to mi je na samome početku bio dokaz da je ovo škola koja prati svjetske trendove u obrazovanju i koja svoju AACSB akreditaciju ne shvaća olako.

Druga stvar koju sam imala na umu pišući ovaj teksta je da ne želim da moje riječi zvuče kao reklamni oglas na TV prodaji, ali mogućnosti koje ZŠEM nudi sam odlučila u potpunosti iskoristiti što je u konačnici izvor mog oduševljenja. Jedna od stvari koju sam sama sebi rekla kad sam započela ovo poglavlje života je da moram izaći iz svoje komfor zone što je više moguće jer realno ako se živi u strahu od novih izazova ne dajemo si ni šansu za osobni rast i napredak. Kad god bih osjetila nekakav strah znala sam da je vrijedno pokušaja!

Tako sam postala dio studentske organizacije NEXT – Junior Enterprisea koja djeluje u sklopu ZŠEM-a i u sklopu koje sam već stekla iskustvo vođenja projekata, istraživanja i analize tržišta i marketinga kroz održavanje društvenih mreža, dizajna i promocije. Cijelo to iskustvo, koje mi se ujedno može priznati i kao studentska praksa, stekla sam u prvoj godini članstva, a čast da budem tajnica organizacije pripala mi je na ovogodišnjoj izbornoj sjednici NEXT-a.

U radu za organizaciju spoznala sam koliko mi je važno da u poslu kojeg radim unesem dio sebe jer jedino tada istinski uživam u onome što radim. Svaki zadatak je važan, bez obzira na njegovu zahtjevnost. Zbog kreativnog aspekta upravo mi je marketing bio oduvijek najzanimljiviji. Zahvaljujući uredu marketinga ZŠEM-a uživam u dinamici i raznovrsnosti zadataka. Ove godine sam imala priliku i sudjelovanja u organizaciji konferencije New Europe Business Forum u sklopu ZŠEM-a, gdje je publika mogla čuti inspirativna govore i iskustva znanstvenika Krešimira Penavića i predsjednice modnog carstva Jimmy Choo, Tanye Golesic.

Koliko god da cijenim sva nova iskustva, jednako toliko cijenim i brojna nova poznanstva te motiviranost ljudi s kojima radim.

Kad razmišljam o putu pred sobom, znam da moram nastaviti sa širenjem svojih obzora kroz rad, osobito kad znaš da se on zaista cijeni. Zbog toga znam da je strah dobra stvar i da je sasvim u redu ako si i pomalo nesiguran, jer kad se suočiš sa strahom i prihvatiš nove izazove spoznati ćeš svoje interese, a u konačnici i samoga sebe.

Autorica: Nikolina Jurjević

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

Najbolja poslovna škola u Hrvatskoj

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista