Studenti Sveučilišta Sjeverne Floride uronili su u hrvatsku kulturu - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Povratak

Studenti Sveučilišta Sjeverne Floride uronili su u hrvatsku kulturu

Odličan program. Naučio sam jako puno i vraćam se kući s novom perspektivom. Preporučio bih ovo putovanje svima koji žele istražiti ​​svijet, otići na avanturu, steći nova znanja i naučiti o drugim kulturama.

U periodu od 29. travnja do 7. svibnja 2018. godine, ZŠEM je organizirao program za grupu od 20 studenata sa Sveučilišta Sjeverne Floride, koje je također i ZŠEM-ovo partnersko sveučilište. Tjedan je bio prepun aktivnosti koje su uključivale predavanja, posjete tvrtkama, mogućnosti za povezivanje s lokalnim i međunarodnim studentima ZŠEM-a te, naravno, upoznavanje znamenitosti Hrvatske. Osim posjeta glavnom gradu, hrvatskom najpoznatijem Nacionalnom parku – Plitvička jezera, studenti su obišli i obalu Zadra.

Student UNF-a, Adam Harrell, komentirao je:

Biti u inozemstvu u Hrvatskoj bio je izvrsno iskustvo. Sretan sam što sam doživio kulturu i vidio kako ljudi tamo žive.

Svrha posjeta bila je da se studenti, koji pohađaju kolegij Marketing usluga kod dr. sc. Courtney Nations, upoznaju s različitim načinima na koje se marketing usluga provodi u različitim tvrtkama u Hrvatskoj. Za vrijeme posjeta tvrtkama, studenti su za završni zadatak iz kolegija, trebali zabilježiti vlastita zapažanja o marketingu usluga u posjećenim kompanijama.

Posjet tvrtkama započeo je obilaskom vinarije Bolfan u hrvatskom Zagorju, gdje su studenti kušali 4 vrste vina tijekom ukusnog ručka. U palači Dverce, gdje zagrebački gradonačelnik pozdravlja posebne goste, imali su priliku vidjeti mjesto ukrašeno namještajem starijim od 300 godina. Nakon toga, Turistička zajednica grada Zagreba dala je studentima uvid u razvoj Zagreba u posljednjem desetljeću. U međuvremenu, Impact HUB predstavio je svoj prostor i zajednicu poduzetnika i inovatora koji nude resurse i platformu za umrežavanje (networking) i suradnju. U IBM Hrvatska studenti UNF-a bili su upoznati o tome kakav utjecaj IBM ima na lokalnu zajednicu i poslove, dok je direktor Američke gospodarske komore dao temeljiti pregled gospodarske situacije u Hrvatskoj, te kako su američke tvrtke ušle na tržište Hrvatske i EU. Uprava Nacionalnog parka Plitvička jezera angažirala je svoje osoblje da studenti čuju kako se upravlja kapacitetom parka. Konačni posjet bio je tvrtki Pelagos Net Farm, farmi tune, gdje su studenti imali izlet brodom u zadarski arhipelag i bili svega nekoliko metara od tuna koje su bile hranjene u tom trenutku. Također su imali prilike vidjeti zamrzivače u kojima tvrtka drži hranu za tune.

Student UNF-a Charles Lester pozdravio je studente ZŠEM-a koji su pripomogli programu:

Studenti ZŠEM-a su ono što je meni uistinu uljepšalo cijeli doživljaj. Povezivanje s ljudima mojih godina, s različitim kulturnim podrijetlom, bio je moj omiljeni aspekt putovanja. Ne bih doživio Hrvatsku na isti način da nije bilo njih. Htio bih se jednom opet vratiti, ne samo zbog upoznavanja većeg dijela Hrvatske, nego i zbog ZŠEM-ovaca koje sam ovom prilikom upoznao.

Foto album

 

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista