Studiranje na FER-u i ZŠEM-u - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Povratak

Studiranje na FER-u i ZŠEM-u

Damjan Vinković, student Zagrebačke škole ekonomije i managementa i Fakulteta elektrotehnike i računarstva, da dobro ste pročitali paralelno studira dva fakulteta, ukratko nam je prepričao svoj akademski put. Damjan je FER upisao 2013. godine, nakon završenog MIOC-a, a po završetku preddiplomskog studija na FER-u odlučio je upisati i ekonomiju. Prvotna mu je ideja bila, kaže Damjan, upisati se na Ekonomski fakultet (EFZG), ali zbog lošeg sustava i ne priznavanja već položenih predmeta na FER-u, odlučio je potražiti alternative. Raspitujući se i pregledavajući sve opcije na tržištu obrazovanja odlučio se upisati Zagrebačku školu ekonomije i managementa, te ističe kako nije požalio. Prije nekoliko tjedana obranio je završni rad na ZŠEM-u s temom “Financial crisis Prediction Through Data Driven Decision Making” te kreće na diplomski studij iz Kvantitativnih financija. S obzirom na to da je tijekom preddiplomskoga studija shvatio da ga zanimaju financije, pogotovo tržišta financijskih derivata, ali je i uvidio kako mu nedostaje podloga, odlučio je dodatno uložiti u svoje obrazovanje i upisati još jedan studij.

“Ideja je naći područje na tržištu rada u kojem ću moći iskoristiti stečena znanja s oba fakulteta, poput kvantitativne analize u investicijskim fondovima.”

Trenutno radi kao praktikant u InterCapital Asset Managementu gdje koristeći ekonomsko znanje koje je stekao na ZŠEM-u predlaže moguće načine strategija trgovanja i upravljanja portfeljima, a onda te modele testira u prošlosti i u stvarnome vremenu pomoću programskog i matematičkog znanja s FER-a. Damjan uspijeva pronaći i slobodnog vremena jer mu studij uz rad omogućuje lakšu organizaciju vremena. Pomaže mu i to što je u stalnoj komunikaciji s profesorima, koji mu odgovaraju i na dodatna pitanja s obzirom na to da je većina profesora sa ZŠEM-a iz “struke”. Tijekom studija na ZŠEM-u, sudjelovao je i na dva projekta, od kojih je jedan osvojio i ASIC Erdut. Cilj ASIC-ovog natjecanja bio je napraviti marketinški plan za općinu Erdut. Kolega Vinković bio je dio tima kojeg je vodila asistentica na ZŠEM-u, Matea Hanžek. Kako bi se bolje upoznali s općinom i njenim stanovnicima tim je otišao u općinu Erdut, što se pokazalo kao krucijalni potez za osvajanje tog internacionalnog natjecanja. Damjan ističe kako unatoč velikom osobnom trudu i zalaganju, sve to ne bi bilo moguće da nije imao podršku profesora, i zato i na diplomskoj razini opet bira ZŠEM.

Autorica: Anja Tkalčević

Damjan Vinković
Damjan Vinković

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

Najbolja poslovna škola u Hrvatskoj

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista