ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi!  - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Povratak

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi! 

Britanska savjetodavna institucija za visoko školstvo Quacquarelli Symonds (QS), veoma je cijenjena u svijetu, a svake godine provodi rangiranje svjetskih i europskih sveučilišta i fakulteta. Zagrebačka škola ekonomije i managementa, koja je 2013. godine AACSB akreditacijom ušla među 5 posto najboljih poslovnih škola u svijetu, postigla je ove godine izniman uspjeh u QS rangiranju!

ZŠEM je uvršten u prestižnih top 200 MBA (Master of Business Administration) programa u svijetu i izlistan je među top 60 MBA u Europi!

Rangiranje QS-a počiva na ocjenama 200.000 akademika koji ocjenjuju akademsku reputaciju sveučilišta diljem svijeta, te 20.620 poslodavaca koji svoje ocjene daju na temelju kvalitete alumna pojedinih studija koji se zapošljavaju u gospodarstvu. Uza sve to, QS ocjenjuje i publiciranje znanstvenih članaka, poduzetništvo studenata i alumna, zapošljivost studenata te povrat na ulaganje školarine i međunarodnost.

ZŠEM MBA program osmišljen je kako bi potaknuo razmišljanje o trenutnim i budućim izazovima u menadžmentu i poslovnome svijetu. Vještine vođenja kod studenata razvijaju se kroz više dimenzija, što uključuje razvijanje strategije, procesa, organizacijskog ponašanja i etičkog vođenja poduzeća. Trenutačno je na MBA programima na ZŠEM-u upisano 124 studenta  iz 18 zemalja.

  • 31. „most diverse škola na globalnoj razini s obzirom na rod i međunarodnu pripadnost studenata i nastavnika
  • 20. škola u Europi rangirana prema indicator of interest
  • 79% ZŠEM MBA alumna zaposleno je unutar 3 mjeseca nakon diplomiranja
  • 83% nastavnog osoblja na ZŠEM-u ima doktorat
  • 25% međunarodnog nastavnog osoblja
  • ZŠEM je postigao 100 od 100 bodova za Payback month (povrat ulaganja), naime, potrebno je 17 mjeseci da u potpunosti vratite troškove školarine, što je manje od prosjeka u svijetu – 43 mjeseca
  • 8% ZŠEM MBA alumna pokreće vlastiti posao, što je više od globalnog prosjeka od 5%

Na ZŠEM-u ističu kako su ponosni zbog velikog uspjeha svoga MBA studija koji je prepoznat i ocijenjen među 150 do 200 najboljih programa u svijetu. ZŠEM je prva visokoškolska ustanova iz Hrvatske kojoj je uspjelo ući u jedno od najprestižnijih svjetskih rangiranja (QS).

Ove godine Zagrebačka škola ekonomije i managementa je obnovila prestižnu AACSB akreditaciju i poslije reakreditacije bilježi još jedan veliki uspjeh svoga MBA programa. Povezali su struku, vještine i znanost i dobili ono što traži gospodarstvo – imaju MBA programe iz managementa, računovodstva, marketinga, financija, imaju specijalizacije u svim područjima.

„Izuzetno smo ponosni što smo primili ovo značajno priznanje kao TOP 200 Global MBA programa, zahvalan sam našim alumnima, nastavnicima, studentima i svima onima koji su svojim trudom i radom pridonijeli ovom uspjehu. ZŠEM je posvećen kvaliteti na svim poljima, razvoju međunarodno obrazovanih nastavnika, no u središtu su uvijek studenti koje konstantno potičemo da ostvare svoj puni potencijal i razvijaju talente. „

 DR.SC. ĐURO NJAVRO, DEKAN ZAGREBAČKA ŠKOLA EKONOMIJE I MANEGEMENTA

 

Više na linku QS-a:

https://www.topuniversities.com/mba-rankings/2020

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista