dr. sc. Zlatko Mateša - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Povratak

dr. sc. Zlatko Mateša

Dr. sc. Zlatko Mateša završio je Pravni fakultet u Zagrebu 1974.godine. Pravosudni ispit je položio 1978., a 1990. godine magistrirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je 2009. godine na Beijing Sport University.

Kroz godine je obnašao različite dužnosti: od direktora pravnih poslova u Ini, pa sve do pomoćnika generalnog direktora Ine za upravljanje poduzećima u vlasništvu Ine. Od 1992-1993 bio je direktor Agencije za restrukturiranje i razvoj, zatim 1993-1995 ministar u Vladi RH i od 1995-2000 predsjednik Vlade RH.

Radio je na vrlo značajnim projektima upravljačkih znanja kao što su: osnivanje Croatia Airlines, gdje je bio i član nadzornog odbora, zatim Ina rent a car, član nadzornog odbora Privredne banke Zagreb i Croatia osiguranja (1995), Hrvatska elektroprivrede (1995), Hrvatske radiotelevizije HRT (2000).

Usavršavao se na Harvard University, Boston, SAD kroz Executive program for leaders in development i Henley Management College  – specijalizirani seminari. Član je prestižnih grupacija kao što su Institute of Directors u Londonu, Strategic Management Society u SAD-u i Turnaround Management association.

Od 2002. godine obnaša dužnost predsjednika Hrvatskog Olimpijskog odbora, a na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa je prodekan i predavač na kolegijima Strateški management, dodiplomski studij i na kolegiju Strategija na MBA Managementu. Autor je mnogih članaka i knjiga: Strateški menadžment, Sportski menadžement i Uvod u športsko pravo.

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista