Emil Tedeschi - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Emil Tedeschi

Emil Tedeschi hrvatski je poduzetnik, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe. Proglašen je menadžerom godine 2002. prema izboru Hrvatske udruge menadžera (CROMA), a 2005. godine i prema izboru poslovnog časopisa Privredni vjesnik. Godine 2006. izabran je odlukom stručnog žirija Kapital Networka za gospodarstvenika godine. Od listopada 2018. godine predsjednik je KK Cedevita, čiji je, ujedno, i vlasnik.

Karijeru je započeo u očevoj tvrtki u Trstu. Ubrzo prelazi u Meteor holding London, tvrtku za trgovinu celulozom i papirom. S 22 godine postao je direktor milanske podružnice. Tvrtku Atlantic Trade osnovao je samostalno 1991. godine sa šest zaposlenika koje je uzeo iz zagrebačke podružnice Meteor holdinga. Njegova tvrtka tada je rasla od prodaje guma za žvakanje Wrigley i čokoladica Ferrero. Kompaniju je širio akvizicijama od kojih su najpoznatije one Cedevite i Neve od velikog farmaceutskog mastodonta Plive, te kasnije slovenske Droga Kolinske. Nakon tog širenja njegovo poslovno carstvo ukupno ima 5400 zaposlenih i promet od 711 milijuna eura. Vlasnik je i najvećeg privatnog lanca ljekara Farmacia. 

Godine 2010. primio je nagradu “Večernjakov pečat” kao gospodarstvenik godine u regiji jugoistočne Europe, te državno odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića za posebne zasluge za gospodarstvu. Od 2005.-2007. bio je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca i član Gospodarsko socijalnog vijeća. Također je član Trilateralne komisije. Počasni je konzul Irske u Republici Hrvatskoj. Od 2010. do 2015. godine bio je član Savjeta za gospodarstvo Predsjednika Republike. Za dugogodišnju podršku razvoju Sarajevo film festivala 2011. je nagrađen počasnim »Srcem Sarajeva«.

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista