Akreditacije i priznanja - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Akreditacije i priznanja

Nacionalna akreditacija Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

 

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) akreditirana je visokoškolska ustanova – Potvrda Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, KL: UP/I-602-04/12-13/00009, UR.BR: 533-07-12-0002, od 27.02.2013.

 

U 2020. godini ZŠEM uspješno okončava postupak nacionalne reakreditacije – Potvrda Ministarstva znanosti i obrazovanja, KL: 602-04/20-13/00067, URBROJ: 533-04-20-0006 te i nadalje ispunjava sve uvjete za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja i znanstvene djelatnosti.

AACSB – The Association to Advance Collegiate Schools of Business

Zagrebačka škola ekonomije i managementa njeni profesori i djelatnici svojim su predanim radom i visokim standardima kvalitete u svim segmentima poslovanja postigli u 2013. godini i AACSB akreditaciju, te time potvrdili poziciju vodeće poslovne škole u Hrvatskoj.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa postigla je i međunarodnu akreditaciju te je postala prvom hrvatskom AACSB akreditiranom poslovnom školom. Budući da je time ušla u zajednicu pet posto (5%) najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu, sama akreditacija predstavlja potvrdu pozicije ZŠEM-a kao vodeće poslovne škole u Hrvatskoj. AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), osnovana 1916. godine, je najstarija međunarodna institucija čija je misija unapređenje kvalitete poslovnog obrazovanja kroz usklađivanje standarda kvalitete koje vodi akreditaciji, kroz odgovoran i promišljen leadership i kroz ponudu usluga koje čine dodanu vrijednost. Za korisnu usporedbu valja spomenuti kako se u zajednici akreditiranih škola nalaze renomirana sveučilišta diljem svijeta, primjerice Harvard, Yale, Stanford i mnoga druga, čije je standarde sada dostigla i potvrdila Zagrebačka škola ekonomije i managementa.

U 2019. godini ZŠEM ostvaruje sve visoko postavljene kriterije u postupku reakreditacije te je i nadalje AACSB akreditirana poslovna škola.

QS Global MBA ranking

ZŠEM je uvršten u prestižnih top 200 MBA (Master of Business Administration) programa u svijetu i izlistan je među top 60 MBA u Europi!

Rangiranje QS-a počiva na ocjenama 200.000 akademika koji ocjenjuju akademsku reputaciju sveučilišta diljem svijeta, te 20.620 poslodavaca koji svoje ocjene daju na temelju kvalitete alumna pojedinih studija koji se zapošljavaju u gospodarstvu.

  • 31. „most diverse škola na globalnoj razini s obzirom na rod i međunarodnu pripadnost studenata i nastavnika
  • 20. škola u Europi rangirana prema indicator of interest
  • 79% ZŠEM MBA alumna zaposleno je unutar 3 mjeseca nakon diplomiranja
  • 83% nastavnog osoblja na ZŠEM-u ima doktorat
  • 25% međunarodnog nastavnog osoblja
  • ZŠEM je postigao 100 od 100 bodova za Payback month (povrat ulaganja), naime, potrebno je 17 mjeseci da u potpunosti vratite troškove školarine, što je manje od prosjeka u svijetu – 43 mjeseca
  • 8% ZŠEM MBA alumna pokreće vlastiti posao, što je više od globalnog prosjeka od 5%

Eduniversal

Zagrebačka škola ekonomije i managementa tijekom svog rada prepoznata je zbog kvalitete programa, međunarodnih standarda kojih se pridržava, i po statistikama zapošljavanja diplomanata. Posebno nas raduje što je poslovna zajednica među prvima prepoznala kvalitetu našeg rada. Francuski portal Eduniversal proglasio je Zagrebačku školu ekonomije i managementa najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj za 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013., 2014., 2015., 2016., 2017., i 2018. godinu. Ovo istraživanje sastoji se od ankete, koja ispituje mišljenja dekana poslovnih škola i ekonomskih fakulteta diljem svijeta, u kojem oni utvrđuju najbolje poslovne škole u različitim zemljama.

Na Eduniversal World Convention 2018, Zagrebačka škola ekonomije i managementa proglašena je trećom po redu najboljom poslovnom školom u Istočnoj Europi. ZŠEM se nalazi u društvu najboljih poslovnih škola. 

S ponosom ističemo kako prema ovom istraživanju ZŠEM nije samo najbolja poslovna škola u Hrvatskoj, već je i jedina uvrštena u kategoriju 4 Palme koja predstavlja izvrsnost top poslovnih škola sa značajnim međunarodnim utjecajem. Eduniversal je prepoznao i kvalitetu Specijalističkih diplomskih stručnih studija (MBA programa) u 2018. godini. Prema ocjenama Eduniversala navedeni programi su ujedno i najbolji u Hrvatskoj za područja koja pokrivaju. Riječ je o MBA programima: Finance and Accounting, Finance and Banking, Quantitative Finance, Human Resource Management, Management of Information Systems, Marketing, Management, Supply Chain Management, Executive MBA i General MBA – CSR. Sedam od 10 navedenih programa je dobilo četiri od moguće četiri zvjezdice. Ipak, najveće priznanje koje možemo dobiti je uspjeh naših studenata i diplomanata. Dnevne tiskovine i poslovni tjednici često prate uspjehe naših studenata, od njihovih uspjeha na svjetskim natjecanjima, do inovativnih poduzetničkih ideja.

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista