Akreditacije i priznanja - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Akreditacije i priznanja

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je reakreditirana visokoškolska ustanova – Potvrda Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, KL: UP/I-602-04/12-13/00009, UR.BR: 533-07-12-0002, od 27.02.2013.

AACSB – The Association to Advance Collegiate Schools of Business

Zagrebačka škola ekonomije i managementa njeni profesori i djelatnici svojim su predanim radom i visokim standardima kvalitete u svim segmentima poslovanja postigli AACSB reakreditaciju, i time potvrdili poziciju vodeće poslovne škole u Hrvatskoj.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa postigla je i međunarodnu akreditaciju te je postala prvom hrvatskom AACSB akreditiranom poslovnom školom. Budući da je time ušla u zajednicu pet posto (5%) najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu, sama akreditacija predstavlja potvrdu pozicije ZŠEM-a kao vodeće poslovne škole u Hrvatskoj. AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), osnovana 1916. godine, je najstarija međunarodna institucija čija je misija unapređenje kvalitete poslovnog obrazovanja kroz usklađivanje standarda kvalitete koje vodi akreditaciji, kroz odgovoran i promišljen leadership i kroz ponudu usluga koje čine dodanu vrijednost. Za korisnu usporedbu valja spomenuti kako se u zajednici akreditiranih škola nalaze renomirana sveučilišta diljem svijeta, primjerice Harvard, Yale, Stanford i mnoga druga, čije je standarde sada dostigla i potvrdila Zagrebačka škola ekonomije i managementa.

Eduniversal

Zagrebačka škola ekonomije i managementa tijekom svog rada prepoznata je zbog kvalitete programa, međunarodnih standarda kojih se pridržava, i po statistikama zapošljavanja diplomanata. Posebno nas raduje što je poslovna zajednica među prvima prepoznala kvalitetu našeg rada. Francuski portal Eduniversal proglasio je Zagrebačku školu ekonomije i managementa najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj za 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013., 2014., 2015., 2016., 2017., i 2018. godinu. Ovo istraživanje sastoji se od ankete, koja ispituje mišljenja dekana poslovnih škola i ekonomskih fakulteta diljem svijeta, u kojem oni utvrđuju najbolje poslovne škole u različitim zemljama.

Na Eduniversal World Convention 2018, Zagrebačka škola ekonomije i managementa proglašena je trećom po redu najboljom poslovnom školom u Istočnoj Europi. ZŠEM se nalazi u društvu najboljih poslovnih škola. 

S ponosom ističemo kako prema ovom istraživanju ZŠEM nije samo najbolja poslovna škola u Hrvatskoj, već je i jedina uvrštena u kategoriju 4 Palme koja predstavlja izvrsnost top poslovnih škola sa značajnim međunarodnim utjecajem. Eduniversal je prepoznao i kvalitetu Specijalističkih diplomskih stručnih studija (MBA programa) u 2018. godini. Prema ocjenama Eduniversala navedeni programi su ujedno i najbolji u Hrvatskoj za područja koja pokrivaju. Riječ je o MBA programima: Finance and Accounting, Finance and Banking, Quantitative Finance, Human Resource Management, Management of Information Systems, Marketing, Management, Supply Chain Management, Executive MBA i General MBA – CSR. Sedam od 10 navedenih programa je dobilo četiri od moguće četiri zvjezdice. Ipak, najveće priznanje koje možemo dobiti je uspjeh naših studenata i diplomanata. Dnevne tiskovine i poslovni tjednici često prate uspjehe naših studenata, od njihovih uspjeha na svjetskim natjecanjima, do inovativnih poduzetničkih ideja.

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

Najbolja poslovna škola u Hrvatskoj

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista