Preddiplomski studiji - Zagrebačka škola ekonomije i managementa
240 ECTS

O ZŠEM-u

Zagrebačka škola ekonomije i managementa obrazuje buduće hrvatske poslovne lidere, ekonomske stručnjake i inovativne poduzetnike. S više od 2.400 alumna i oko 150 predavača , ZŠEM je najveća privatna institucija za visoko obrazovanje u Hrvatskoj. AACSB akreditacija, stečena 2013. godine uvrstila je ZŠEM u zajednicu 5% najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu. Sama akreditacija predstavlja potvrdu pozicije ZŠEM-a kao vodeće poslovne škole u Hrvatskoj.

Studij ekonomije i managementa

Ekonomija i management

Četverogodišnji program sastoji se od kolegija iz područja ekonomije, managementa, računovodstva, financija, marketinga i turizma te velikog broja izbornih kolegija koje studenti biraju prema osobnim preferencijama.

Studij poslovnog prava i ekonomije

Ekonomija i management

Interdisciplinarni studij koji se sastoji od 60% pravnih i 40% ekonomskih kolegija kako bi pripremio studente za uspješne karijere korporativnih pravnika koji se izvrsno snalaze u današnjem poslovnom svijetu na području poslovnog prava, poslovne administracije i ekonomije.

Business Analytics (Poslovna matematika i ekonomija)

Ekonomija i management

Studij s naglašenom poslovno-ekonomsko-matematičkom kvantitativnom komponentom obrazuje financijske stručnjake za rad u bankarskom i financijskom sektoru, kao i u proizvodnim, distribucijskim, logističkim, telekomunikacijskim, softverskim i ostalim kompanijama.

Što kažu studenti o ZŠEM-u?

David Pranjić

Išao sam na razmjenu u Wiesbaden, u blizini Mainza i Frankfurta. To je glavni grad Savezne države Hessen. EBS sveučilište za pravo i ekonomiju na kojem sam trenutno Erasmus student u zimskom semestru za studente prava održava program „Transnacionalno trgovačko pravo“ koje uključuje sve konvencije, sporazume i druga pravna područja od posebne važnosti za međunarodnu trgovinu. Budući da je to zanimljivo većini pravnika diljem svijeta, na program je primljeno 45 studenata iz 27 različitih zemalja tako da sad imam prijatelje iz Kanade, Kolumbije, Kine, Izraela, Australije, Singapura i većine europskih zemalja. Doslovno, sa svih kontinenata osim s Antarktike. Jedini sam bio iz Hrvatske, a jedino društvo iz naše balkanske regije bile su dvije Slovenke. U grupi je vladalo multikulturalno okruženje i zabavna, kreativna atmosfera. Svakodnevno smo međusobno raspravljali o kulturi, politici ili pravnim sistemima pa na kraju kad shvatiš koliko je sve relativno možeš mnogo objektivnije gledati na određene stvari i razmišljati racionalnije ili jednostavno shvatiti zašto voliš Lijepu našu unatoč svim njenim nedostacima. Pronašao sam informaciju da u pokrajini Hessen ima oko 40 tisuća Hrvata, a da je od toga oko 2 tisuće u Wiesbadenu. Zato i nije bilo čudno što sam često na ulici ili u blizini bauštela znao prisluškivati pa čuti kako se priča hrvatski ("naški). Prvih 15-tak dana nisam dobro poznavao grad i rekao bih da sam se još uvijek prilagođavao na novi, samostalni život i nova pravila. Kuhanje, spremanje, tj. samostalan život nije mi bio previše poznat prije nego sam otišao tamo, ali nakon dvadesetak dana već sam uspostavio red i kakvu-takvu disciplinu. Budući da imam dugogodišnjeg prijatelja u Frankfurtu, druženje s njim i izlasci u klubove po Offenbachu gdje se pušta balkanska muzika dalo mi je osjećaj da nisam sam. Dobra stvar što u početku nisam poznavao više naših bila je što sam se družio samo sa strancima te govorio engleski i uvježbao njemački jezik. Put do uspjeha nije ravna cesta s novim asfaltom već šuma puna korova kroz koju se probijaš mačetom i zato mislim da je odlična stvar što sam otišao na razmjenu gdje sam testirao i išao preko granica svojih mogućnosti i kompetencija što mi je omogućilo da iste unaprijedim do neslućenih razmjera.
Pročitaj više...

Ana Marija Bilić

Dolazim iz BiH i odabrala sam studirati na ZŠEM-u jer sam tu prepoznala najbolje programe obrazovanja na nasim prostorima. Na studiju sam se susrela s pozitivnim situacijama i iskustvima.
Pročitaj više...

Kristina Đikić

Studentska razmjena u Lisabonu zasigurno je jedan dio zivota koji cu zauvijek pamtiti. Svaki dan donosi nesto novo, neocekivano i svaki dan je izazov. Upoznala sam mnogo ljudi iz razlicitih zemalja, medu kojima sam stekla prave prijatelje. Takoder, na razmjeni usavrsavam znanje stranih jezika, a time upoznajem i druge kulture, razmisljanja te nacin zivota. Putovanja su isto tako jedan dio moje razmjene, koja me naucila osamostaliti se. Njima istrazujem nepoznato, kako u drugim zemljama tako i u sebi. Naravno, studentska razmjena je jos uvijek studentska, te ona zahtijeva ucenje i polaganje ispita na stranom jeziku, no uz dobru organizaciju sve se stigne! :) Vrijeme na razmjeni leti tako da svaki dan nastojim iskoristiti s puno smijeha, pozitive i dobre zabave. Sve to cini jedno nezaboravno iskustvo za koje smatram da bi svatko trebao dozivjeti.
Pročitaj više...

Margareta Lisak

U četvrtom razredu srednje škole glavna odluka bila je koji ću fakultet upisati. Od puno ponuđenih izbora najteža odluka je bila za koji se fakultet odlučiti. Imala sam razne želje ali ni u jednu nisam bila u potpunosti sigurna. Prijatelji i roditelji su mi predložili Zagrebačku školu ekonomije i managementa. Razmišljala sam i istraživala koliko je ZŠEM cijenjen i kvalitetan. Nakon što sam se detaljno raspitala odlučila sam upisati ZŠEM. Nisam ni zamišljala da ću se kao osoba i načinom razmišljanja u potpunosti promijeniti na bolje. Naravno, to dolazi i sa odrastanjem ali i pogledi na svijet okruženja u kojemu se nalazite imaju velik utjecaj na vas. Kada dijelite klupu s kolegama koji ima isti cilj u životu kao i vi, onda se truditi biti bolji od onoga što u tom trenutku već jeste. Od prilika koje su mi već pružene kao što su rad u Marketingu, rad na Summer Schoolu i Student Future Day na ZŠEM-u samo su neke od prilika koje sam uspjela iskusiti u četiri godine svog studija. Nadam se da će se moje sadašnje želje ostvariti jer sam sada u potpunosti sigurna u njih!
Pročitaj više...

Donat Šušak

Završio sam opću gimnaziju u Zagrebu. Roditelji su mi još od osnovne škole govorili da je ZŠEM među glavnim izborima za nastavak obrazovanja nakon srednje škole, a upravo se to i dogodilo nakon maturiranja. ZŠEM je došao do mene i mojih roditeljima preko puno preporuka od mnogih prijatelja. Individualniji pristup studentu dok studira, izvrsni profesori s puno iskustva, mogućnost razmjene po gotovo svim kontinentima te sjajne i međunarodno priznate akreditacije su glavni razlozi što je ZŠEM bio i ostao moj pravi izbor. Već na prvoj godini se priključujem Studentskom financijskom i investicijskom klubu koji održava sjajne suradnje s prestižnim financijskim institucijama u Hrvatskoj, a sljedeće akademske godine postajem predsjednik istog kluba. Također, na drugoj godini sam se zaposlio u odjelu Marketinga ZŠEM-a te sam odradio praksu u NEXT J.E., prvoj konzultanskoj studentskoj udruzi u Hrvatskoj, a igrao sam košarku i rukomet za ZŠEM. Trenutno sam na trećoj godini te planiram otići na razmjenu sljedeće godine i odraditi još praksa i poslova u području koje će me najviše zanimati, a ako je suditi po dosadašnjem iskustvu i znanju stečenom na ZŠEM-u, izuzetno sam optimističan.
Pročitaj više...

Mia Barbara Lacković

Odabrala sam ZŠEM zbog svih dodatnih mogućnosti koje Škola pruža. Pristup prema studentima je individualan, radi se u malim grupama što omogućuje puno brže napredovanje. Oduševljena sam studijem jer pruža spoj poslovne matematike i ekonomije na engleskom jeziku. Moji dojmovi su odlični, jako sam zadovoljna i veselim se daljem studiranju i vremenu koje ću uložiti u buduće znanje.
Pročitaj više...

Janko Brlečić

Smjer poslovnog prava i ekonomije odličan je izbor jer spaja dva vrlo dinamična i zanimljiva područja. S obzirom na to da se u današnjem poslovnom svijetu sve vise traže interdisciplinarne vještine i znanja smatram da je odabir studija poslovnog prava i ekonomije izvrstan izbor za mene.
Pročitaj više...

Martina Jergović

Prilikom odabira studija tražila sam najbolju poslovnu školu u Hrvatskoj. Uvjerila sam se u to zbog rada u malim grupama i dobivenog znanja koje nam prenose vrhunski predavači. Uz to imamo i mogućnost odlaska na međunarodnu razmjenu na neka od partnerskih sveučilišta diljem svijeta, te stjecanja radnog iskustva kroz stručne prakse.
Pročitaj više...

Karla Kralj

Završila sam opću gimnaziju i odlučila sam upisati ZŠEM iz niz razloga. Mojim roditeljima i meni bilo je bitno da steknem potrebno znanje, vještine i praksu koje će mi kasnije pomoći. Imala sam nekoliko opcija, ali istražujući i razgovarajući s nekim poznanicima koji su bili upoznati sa ZŠEM-om zaključili smo kako je ZŠEM najbolja opcija za razvijanje svakog pojedinca koji želi uspjeti. Na drugoj godini studija uključila sam se u razne aktivnosti na faksu. Na samom početku prijavila sam se za mentora kako bi pomogla studentima koji nisu iz Zagreba da se što bolje snađu na fakultetu, ali i izvan njega. Zatim sam se uključila u organizaciju Student Future Day-a (dan karijere kada dolaze razne firme na naš fakultet gdje se studenti upoznaju s poslodavcima i mogu dobiti željenu praksu) pomoću kojeg sam dobila svoj prvi studentski posao u uredu diplomske škole na ZŠEM-u. Nakon ureda Diplomske škole, dobila sam posao u odjelu Marketinga ZŠEM-a, a paralelno sam bila uključena u NEXT, prvu konzultantsku udrugu u Hrvatskoj. Osim praksa, sudjelovala sam na raznim natjecanjima i projektima, jedan od projekata bio je za Lorel na kojem sam sa svojim tim ostvarila odlične rezultate. Znanja koja sam stekla na praksama, projektima i u nastavi otvorila su mi razna vrata u poslovnoj zajednici. Trenutno sam apsolventica i već imam nekoliko ponuda za posao.
Pročitaj više...

Mario Mrkša

Završio sam Prvu ekonomsku školu u Zagrebu i odlučio nastaviti istim ekonomskim stopama. Upisao sam ZŠEM jer mi se to činila kao najbolja opcija za mene, a preporučio mi ga je stariji brat koji je u to vrijeme isto studirao na ZŠEM-u. Da se njemu isplatilo studiranje na ZŠEM-u govori činjenica da je sada na diplomskom studiju u Londonu u jednoj od najboljih poslovnih škola na svijetu, a i ja planiram sličnim stopama. Već na drugoj godini sam iskoristio čari studiranja na ZŠEM-u otišavši u Madrid u trećem semestru. Razmjenu bih apsolutno svima preporučio ako imaju tu mogućnost. Jer ono iskustvo koje se tamo dobije nije samo u edukacijskom pogledu već i u životnom. Pri povratku u Madrid sam počeo raditi u marketinškom odjelu same škole, a razlog odabira je odlična atmosfera i prilika za putovanjem diljem Hrvatske gdje imam priliku predstavljati svoju školu. Moje sljedeće ambicije su otići na još jednu razmjenu, ovoga puta izvan Europe. Još uvijek sam u fazi razmišljanja, ali trenutni favorit mi je Singapur. No, što god da odaberem znam da neću požaliti!
Pročitaj više...

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista