Koncentracije - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Koncentracije

Koncentracije preddiplomskih studija

Personalizacija vašeg obrazovanja ključan je korak prema razvoju vaše karijere.  Kroz koncetracije preddiplomskih studija specijalizirat ćete se u područjima Međunarodnog poslovanja, Marketinga u digitalnom dobu i umjetna inteligencija, Financija i financijske tehnologije, Poduzetništvu i obiteljskom poslovanju i Sportskom managementu.

Osim kroz teoriju, primjenjivo znanje stjecat ćete kroz stvarne poslovne izazove. Znanja koje ćete steći na ZŠEM-u nadilaze unaprijed definirana akademska područja, proširujući se na niz relevantnih, a često i interdisciplinarnih područja. Interdisciplinarni pristup pomoći će vam u kreiranju rješenja za budućnost i stvoriti temelj za uspjehe u različitim područjima.
Na ZŠEM-u učite od svjetskih lidera, stručnjaka iz industrije, vrhunskih akademika i poslovnih profesionalaca koji će vas formirati u lidera sposobnog za rješavanje najsloženijih izazova.
Željenu koncentraciju preddiplomskih studija možete odabrati na prvoj godini ili odgoditi izbor do druge ili treće godine, ili nastaviti u području ekonomije i managementa.

MEĐUNARODNO POSLOVANJE

Koncentracija iz međunarodnog poslovanja priprema studente za uspješnu međunarodnu karijeru. U današnjem globaliziranom svijetu, tvrtke daju prednost zaposlenicima s globalnom perspektivom. Međunarodno akreditirana poslovna škola s nagrađivanim profesorima, poslovnim liderima i nevjerojatnom mrežom alumnija poticat će vaš globalni način razmišljanja. Razumjet ćete globalno poslovanje, međunarodnu ekonomiju i multikulturalno okruženje te naučiti kako biti vođa tima ili član tima. Studenti će steći značajno međunarodno iskustvo kroz grupne projekte i suradnje s međunarodnim studentima na ZŠEM-u ili kroz razmjenu studenata na 150 partnerskih sveučilišta u više od 60 zemalja svijeta.

Kolegiji:

 1. Business in global environment
 2. Međunarodne financije
 3. Globalni rast i start -up kompanije
 4. Digital business and platform ecosystems
 5. Interkulturalno pregovaranje i prodaja

Marketing u digitalnom dobu & AI

Marketing je imperativ svake uspješne poslovne strategije. Holistički pristup uključuje razvoj vještina i prilagodljivost pri donošenju marketinških odluka u
dinamičnom poslovnom svijetu. Nove generacije potrošača, uključujući Milenijalce i Generaciju Z  rođene su u digitalno doba, iznimno su digitalno pismeni i stalno su online. Digitalni marketing ključan je za pozicioniranje među ovim generacijama, a omogućuje detaljno targetiranje, kontrolu trošenja resursa i mjerljivost povrata na investiciju.

Razumijevanje umjetne inteligencije ključno je za postizanje uspjeha u transformaciji digitalnog marketinga. Umjetna inteligencija pomaže poboljšati iskustvo potrošača, generirati sadržaj, optimizirati kampanje te povećati povrat na ulaganje. Iako je ljudska kreativnost ključna za angažman potrošača, umjetna inteligencija pomaže razumjeti algoritme i analitiku te smanjuje rizik ljudske pogreške. Naučit ćete kako koristiti neke od najmoćnijih digitalnih alata te učiti o stvarnim primjerima marketinških kampanja. Umjetna inteligencija pomoći će vam da revolucionirate marketinšku strategiju tvrtke. Digitalni marketing & AI koncentracija uči vas novim vještinama, konceptima i alatima koji će vam pomoći u izgradnji konkurentnih brandova i izvršavanju uspješnih strategija digitalnog marketinga.

Kolegiji:

 1. Digital and Social Media Marketing
 2. Digital Trends and Analytics in Marketing
 3. Konkurentska prednost kroz efikasno brendiranje
 4. Ekonomija iskustava
 5. Inspirativni govori & Storytelling

FINANCIJE & FINTECH

Ova koncentracija pripremit će vas za karijeru u financijskoj industriji – jednoj od najznačajnijih i najuzbudljivijih globalnih industrija. Odabir ove koncentracije dovodi vas korak bliže tome da postanete ACCA kvalificirani financijski stručnjak. ACCA je globalna institucija za profesionalne računovođe sa svjetskom reputacijom izvrsnosti te rigoroznim kvalifikacijama koje su priznate širom svijeta. Multinacionalne kompanije diljem svijeta traže stručnjake obučene za ACCA jer su kvalificirani za strateško razmišljanje, tehničke vještine i profesionalne vrijednosti.

Kolegiji:

 1. Napredno financijsko računovodstvo
 2. Napredno računovodstvo za managere
 3. Intermediate Corporate finance
 4. Porezi
 5. Auditing 

PODUZETNIŠTVO & OBITELJSKO POSLOVANJE

Ako želite pokrenuti svoj start-up ili preuzeti obiteljsku tvrtku, ova koncentracija razvija vaše vještine kritičkog mišljenja i poduzetničke vještine te inovativnost kako biste mogli napredovati u današnjem konkurentnom poslovnom okruženju. Ova koncentracija osmišljena je kako bi vam pomogla da prevladate početne izazove pokretanja poslovanja, rasta, financiranja i profitabilnosti. Uz predavanja vrhunskih profesora, uz uvid nekih od najuspješnijih ZŠEM-ovih poduzetnika, razvit ćete poduzetnički način razmišljanja. Kako biste postali uspješan poduzetnik, najprije morate naučiti voditi, upravljati i raditi učinkovito. Nakon što steknete dubinsko razumijevanje najuspješnijih start-upova, ali i najčešćih razloga za neuspjeh, moći ćete svoju genijalnu poslovnu ideju pretvoriti u uspješnu tvrtku.

Kolegiji:

 1. Design thinking i Inovacije
 2. NxGen Leadership
 3. Nasljeđivanje obiteljskog posla
 4. Financiranje start-upova: crowdfunding, poslovni anđeli i venture capital fondovi
 5. The challenges of starting a business

SPORTSKI MANAGEMENT

Sportska industrija dominira medijima i industrijom zabave. U 2020. godini vrijedila je više od 500 milijardi dolara te nastavlja rasti. Ova koncentracija daje vam uvid u najuspješnije poslovne modele u svjetskoj sportskoj industriji te je odličan izbor za profesionalne sportaše, bivše sportaše ili pojedince koji žele raditi u sportskoj industriji. Steći ćete potrebna znanja o sportskoj industriji te razviti menadžerske i poduzetničke vještine potrebne za uspjeh u svijetu sporta. Koncentracija Sportski management usmjerena je na vodstvo, organizaciju i upravljanje događajima te poduzetništvo i marketing u sportu.

Kolegiji:

 1. Introduction to Sports management
 2. Management and leadership in Sports
 3. Management sportskih događaja
 4. Marketing u sportu
 5. Poduzetništvo u sportu

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista