O studiju - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

O studiju

Struktura studija je osmišljena na način da se prve dvije godine slušaju temeljni matematički i ekonomski predmeti s uvidima u predmete s primjenama matematike u ekonomiji i poslovnoj administraciji. Na taj način, uz intenzivno korištenje informacijske tehnologije i postojećih softvera, studenti usvajaju teorijska znanja.

Na trećoj godini studenti uče samostalno programirati matematičke algoritme za rješavanje problema u poslovnoj praksi te produbljuju svoja znanja u smjeru financijske matematike i optimizacije. Na četvrtoj godini kreiran je Capstone – kolegij u kojem će studenti sudjelovati u izradi projekata i rješavanju poslovnih slučajeva koristeći sva stečena znanja do tada. Također, na četvrtoj godini studentima se nude izborni predmeti koji im omogućavaju profiliranje u smjeru financijske matematike i/ili optimizacije.

Predavanja i vježbe izvode profesori s velikim iskustvom stečenim u Hrvatskoj i svijetu. Pored njih, u okviru suradnje s poslovnom zajednicom, studenti imaju priliku slušati vanjske suradnike koji im prenose svoja iskustva prezentirajući realne primjene i konkretne probleme koji su rješavani primjenom matematičkih metoda, počevši od financijskih problema, do programiranja, kreiranja algoritama za optimizaciju, predviđanja i ostalog.

Studij poslovne matematike i ekonomije osigurava poslovno – ekonomsko – matematičko – kvantitativnu podlogu za uspješan rad u Hrvatskoj, Europi i ostatku svijeta, u bankama, osiguravajućim društvima i drugim financijskim institucijama, administraciji, proizvodnim, distribucijskim, logističkim, telekomunikacijskim, softverskim i ostalim poduzećima.

Studenti preddiplomskog studija imaju na raspolaganju sve resurse i servise ZŠEM-a, od korištenja knjižnice, računalnih učionica i online baza podataka, do međunarodne razmjene i usluga Career centra. Studentima ovog programa literatura je dostupna  u školskoj knjižnici te je primaju na kućnu adresu na početku svake studijske godine. Provjerite što sve uključuje školarina.

Više o ciljevima, kompetencijama te ishodima učenja studija možete pročitati ovdje.

Nastava se održava na engleskom jeziku.

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista