Stručna praksa

Jedna od nastavnih obaveza je i provođenje Studentske prakse u ljetnim mjesecima nakon druge i treće godine studija, u trajanju od četiri tjedna (najmanje 160 radnih sati). Tvrtku u kojoj student želi odraditi praksu može pronaći osobno ili uz pomoć Career centra ZŠEM-a.

Obrazovni cilj i svrha redefiniranja stručne prakse: Priprema i osposobljavanje studenata/ica za situacije praktičnog djelovanja te nagrađivanje od posloprimca (tvrtke) u obliku financijskog honorara kojeg određuje poslodavac.

Obrazovni ishodi: praktično iskustvo kroz studentski rad te upoznavanje studenata s trendovima i strategijom poslovanja. Stjecanje, ovladavanje i primjena potrebnih znanja i profesionalnih vještina te radnih navika.

Internship

Postoji također mogućnost odlaska u inozemstvo, što čini konkurentsku prednost svakog studenta. Stručne prakse u inozemstvu najčešće su u trajanju od tri mjeseca do čak godinu dana, te su odlično iskustvo za kasnije stalno zaposlenje. U potpunosti su prilagođeni međunarodnim studentima završnih godina, apsolventima i diplomantima kao prvo radno iskustvo te pružaju brojne mogućnosti za profesionalno usavršavanje. I ove godine za studente pripremljene su brojne mogućnosti, ponude za praksama u inozemstvu, konzultacije i radionice unutar rada Career centra.

Among 5% best business schools in the world

4 Palms of excellence

ZSEM became a leader in educating HR specialists