Studiranje na ZŠEM-u - Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Studiranje na ZŠEM-u

Predavači

Predavači ZŠEM-a često se ubrajaju među vodeće hrvatske poslovne i ekonomske stručnjake. Većina naših predavača su stekli barem jednu obrazovnu kvalifikaciju u inozemstvu, najčešće u Zapadnoj Europi ili Sjedinjenim Američkim Državama. Mnogi naši predavači su uspješne poslovne osobe, koje mogu prenijeti svoja iskustva i praktična znanja našim studentima.

E-learning

ZŠEM je vodeća poslovna škola u Hrvatskoj u primjeni novih tehnologija u nastavi. Naš se model obrazovanja sastoji od dva dijela – klasično obrazovanje u učionici te daljinsko učenje koje se provodi preko našeg računalnog sustava. Learning Management System (LMS) sustav je za daljinsko učenje koji našim studentima omogućava izravan pristup svim njihovim predavanjima, vježbama, poslovnim slučajevima i drugim nastavnim materijalima.

Preko ovog sustava naši studenti mogu izravno komunicirati sa svojim nastavnicima i kolegama putem elektroničke pošte i virtualne oglasne ploče. Svaki kolegij na ZŠEM-u ima svoju stranicu te se preko ovoga sustava provodi i ocjenjivanje predavače i kolegije. Daljinsko učenje ima veliku ulogu u ZŠEM-ovom obrazovnom programu: čak 150 kolegija je razvijeno za LMS te su ZŠEM-ovi predavači do sada objavili više od 50 radova na temu daljinskog i elektroničkog učenja na konferencijama i u znanstvenim publikacijama diljem svijeta.

Literatura

Najbolja svjetska literatura iz područja ekonomije i poslovne administracije uključena u cijenu studija. Naši studenti ne stoje u redovima čekajući knjige, niti koriste loše fotokopirane udžbenike, već knjige najpoznatijih i najpriznatijih svjetskih ekonomskih autora. Udžbenici iz kojih naši studenti uče koriste se i na sveučilištima diljem svijeta – naši studenti imaju jednako znanje kao i studenti naših partnerskih sveučilišta što olakšava proces međunarodne razmjene studenata. Na kampusu ZŠEM-a nalazi se i knjižnica „Juraj Hadbelić“ bogato opremljena domaćom i stranom ekonomskom literaturom.

Demonstrature

Naši studenti nemaju potrebu za privatnim instrukcijama. Naš je stav da nijedan student ne smije zaostajati za svojim kolegama. Vođeni time, svaki kolegij ima svojeg demonstratora, koji može održati grupne ili individualne dodatne poduke za studente koji imaju poteškoća s određenim gradivom. Demonstratori su studenti koji su pokazali iznimno znanje iz određenih kolegija te su ih predavači odabrali kako bi kolegama pomogli u učenju.

Mentorski program SPOT

Dolazak na studij, novo okruženje, dolazak u drugi grad može biti zanimljivo ali izazovno iskustvo. Mnogim studentima, ali i njihovom roditeljima, ovo predstavlja vrijeme u kojem se svladavaju poteškoće selidbe, adaptacije na novu sredinu i konačno snalaženje u studentskom životu. Upravo zbog toga ZŠEM nudi zanimljivu uslugu koja u mnogočemu olakšava život našim brucošima i njihovim roditeljima: program SPOT.

Ova posebnost, čiji naziv znači Studenti Pomažu Orijentiraju i Treniraju, je mentorski program u kojem se svakom studentu ZŠEM-a dodijeljuje mentor – student s više studijske godine koji odgovara na sva pitanja i može poslužiti kao oslonac i učitelj u prvim studentskim danima na ZŠEM-u. Ponosni smo što brucoši koji sudjeluju u ovome programu imaju veće izglede za akademski uspjeh, zadovoljniji su studiranjem od svojih vršnjaka, i što su mnoga dugotrajna prijateljstva stvorena preko ovog programa.

Studentska prava

Studenti preddiplomskog studija imaju status redovnih studenata i ostvaruju sva studentska prava. Studenti prilikom upisa na studij dobivaju X-icu (iksicu), studentsku iskaznicu kojom se ostvaruju razna prava, između ostalog i pravo na subvencioniranu prehranu u studentskim menzama.
Studenti imaju pravo i na namjenske studentske potvrde o redovnom studiranju. Obično se koriste za izdavanje studentskog pokaza za javni prijevoz, porezne olakšice, korištenje obiteljske mirovine, zdravstvenog osiguranja i sl.
Studentski centar središnji je centar koji okuplja studente te im pruža razne usluge, između ostalog i rad preko Student servisa putem studentskih ugovora. Ukoliko imaju potrebu, studenti mogu ostvariti i svoje pravo stanovanja u jednom od studentskih domova. Cijeli proces ostvarivanja ovog prava započinje predajom potrebnih dokumenata Studentskom centru u Savskoj 25.

Sport na ZŠEM-u

Profesionalni sportaši uz mnoge treninge, putovanja i natjecanja često razmišljaju i o svom obrazovanju. Kvalitetan studijski program prilagođen mnogim sportskim obvezama Zagrebačka škola ekonomije i managementa pripremila je upravo za aktivne i profesionalne sportaše.
ZŠEM svojim studentima koji se aktivno bave sportom nudi studij organizacijski prilagođen sportašima koji zbog puno treniranja ne mogu redovno pohađati predavanja. U radu se sustavno koristi e-learning platforma koja pruža odlične preduvjete za kvalitetno obrazovanje te se tako mogu nadoknaditi mogući izostanci s nastave.
ZŠEM trenutačno pohađaju sportaši uključeni u dvadesetak sportova: 25 kategoriziranih sportaša‚ 15-ak državnih prvaka te nekoliko nositelja medalja sa svjetskih i europskih prvenstava te Univerzijade. Krug aktivnih sportaša dosta je širok‚ oko 5% studenata ZŠEM-a svakodnevno trenira barem jedanput. Studenti ZŠEM-a predstavljali su Hrvatsku na dvije posljednje zimske i ljetne Univerzijade te na Olimpijskim igrama u Londonu.

Studentski klubovi i udruge

Studentski zbor – Studentski zbor djeluje kao krovna organizacija studenata ZŠEM-a te u skladu s tim radi na promicanju njihovih interesa, te promidžbi Škole. Svrha Studentskog zbora je organizacija projekata u kojima sudjeluju studenti i na taj način doprinose razvoju Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Sportska studentska udruga – Sportska studentska udruga ZŠEM-a spaja više od 350 vaših kolega koji dijele ljubav prema sportu. Preko Udruge su mnogi studenti predstavljali ZŠEM na brojnim natjecanjima te osvajali medalje. Više pogledajte ovdje.

Sixsigma – Novinarski klub ZŠEM-a tokom semestra objavljuje studentski časopis SixSigmu! Ukoliko imate kreativnu crtu, želite izražavati svoje stavove ili jednostavno sudjelovati u izradi najboljeg studentskog časopisa u Hrvatskoj uključite se u rad novinarskog kluba.

NEXT Junior Entreprise – NEXT je prvi i, zasad, jedini Junior Enterprise u Hrvatskoj, ali i u ovom djelu Europe. Radi se o timu studenata koji nude veliki spektar konzultantskih usluga “pravim” tvrtkama. Misija NEXT-a je spojiti tim kreativnih i inovativnih studenata koji će svojim predanim radom poboljšati poslovanje klijenata. NEXT je odličan korak prema uspješnoj poslovnoj karijeri. Radeći na izazovnim projektima, te s uspješnim tvrtkama, naši studenti imaju izvrsnu priliku steći vrijedno radno iskustvo, ali i stvoriti kontakte u poslovnoj zajednici. Jednako tako studenti unaprjeđuju svoje profesionalne i osobne vještine koje će im zasigurno pomoći u tranziciji u poslovni svijet.

IT Klub – IT klub ZŠEM-a spaja sve studente koji dijele ljubav prema novim tehnologijama. Često organiziraju radionice i predavanja na temu tehnologije, a ponekad i LAN igraonice popularnih igara.

Studentski Management Klub – Studentski management klub okuplja sve studente ZŠEM-a koji su zainteresirani za management, i sve njegove grane. Često sudjeluju u organizaciji važnih događanja za ZŠEM, poput Startup Weekenda Zagreb.

Studentski financijski i investicijski klub – Oduvijek ste htjeli znati više o visokim financijama, ali niste znali gdje naučiti? Želite upoznati studente koji dijele vašu strast prema financijama? Sada postoji Studentski financijski i investicijski klub ZŠEM-a!

Marketinški klub Ideja – Marketinški klub Ideja je studentski klub Zagrebačke škole ekonomije i managementa koji organizira i sudjeluje na radionicama s profesionalcima iz marketinške struke, organizira projekte u suradnji s drugim klubovima i udrugama, interne radionice i timski rad na case studyjima. Putem marketinškog kluba možete se informirati o međunarodnim studentskim natjecanjima iz područja marketinga.

U 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista